Οι ασφαλιστικές καλύψεις είναι διαφορετικές για περιστατικά κάτω των 18 ετών και για άνω των 18 ετών. Το ποσό που καλύπτει το ταμείο είναι διαφορετικό για κάθε κατηγορία θεραπείας και σχετίζεται άμεσα με τον αριθμό των συνεδριών που θα εγκρίνει ο αρμόδιος φορέας.

 Επιπρόσθετα το διάστημα υλοποίησης των θεραπειών που εγκρίνουν οι φορείς είναι διαφορετικό. Είναι συνήθως έως ένα (1) έτος για ανήλικους και ανά περίπτωση για τους ενήλικους.

 Η διαδικασία βέβαια για να φτάσει ο ασφαλισμένος να πάρει κάποιο χρηματικό ποσό πίσω μπορεί να μην είναι και η πιο απλή (δυστυχώς δεν υπάρχει σταθερό πλαίσιο και εμφανίζονται συχνές  μεταβολές στις διαδικασίες).

 Παρόλα αυτά, όταν τα βήματα γίνουν σωστά, ο άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένος μπορεί κάθε μήνα με την κατάθεση της απόδειξης, να του επιστρέφονται κάποια χρήματα.

  Ανάλογα με το ταμείο που ανήκει η διαδικασία μπορεί να διαφέρει, γι’ αυτό είναι σημαντικό να πληροφορηθείτε σωστά από το ίδιο το ταμείο σας, σε περίπτωση κάποιας αλλαγής της νομοθεσίας.

 Ο νόμος 4549/2018 έχει φέρει πολλές ασταθείς τροποποιήσεις και αδυνατούμε να σας ενημερώσουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, η οποία αφορά όλο τον κλάδο της ειδικής αγωγής.

ΕΟΠΠΥ & ΠΕΔΥ & ΣΥΝΗΘΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ Ή VOUCHER

  • ΕΦΟΣΟΝ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4549/2018 ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ Ή VOUCHER ΩΣ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ.
  • ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.